060928_gm_nissan

Nissan/Renault och GM fortsätter prata

Carlos Ghosn, vd Nissan/Renault och Rick Wagoner, vd General Motors har inte ledsnat på varandra än. I går meddelade de att samtalen om en allians kommer att fortsätta i cirka tre veckor till.

General Motors och Nissan/Renault inledde för ett par veckor sedan förhandlingar och samtal om en möjlig allians. GM gör just nu allt de kan för att vända sin nedåtgående trend och Carlos Ghosn är ju en man som är känd för att jobba och slita tills det helt enkelt går bra för det företag han är hos.

Just nu träffas de på Renaults hemmaplan, Paris, eftersom de båda är där i samband med Parissalongen som börjar idag. Därifrån kommer just nu rapporter om att vid en allians kommer GM kräva flera miljarder av Nissan/Renault eftersom den senare får åka med på GM:s varumärke. Carlos Ghosn ville inte kommentera de uppgifterna.

– Jag kommenterar inte siffror. Runt den 15 oktober kommer vi att berätta hur det har gått, sa han till Automotive News.

Samtidigt meddelar han att dörren inte är stängd för Ford och dess nye vd Alan Mulally om GM-alliansen inte blir av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!