Nissan Super Juke

Nissans monster-suv Super Juke

Nissan i Europa har under en längre tid jobbat med ett projekt som varit superhemligt. Projektet stavas Nissan Super Juke och bygger på en monstruöst trimmad Juke.

Bantad och spänstigare, mycket tack vare att onödig interiör slängs ur kupén. Lägg därtill en motor som förväntas spotta ur sig hela 480 hästkrafter så har vi en bil som klarar 0-100 km/h på omkring fyra sekunder.

 Dessa prestandasiffror à la supersportbil är en tydlig fingervisning att Nissan använder sig av motorn som sitter i GT-R, en 3,8-liters V6 med dubbelturbo, en motor som ger många konkurrenter skrämselhicka.

 Exteriören är något i hästväg. Dubbla bakvingar, större hjulhus, ny frontspoiler samt en argsint huv med dubbla luftintag. På bilderna syns även det breda bodykitet samt de svarta fälgarna, som ser ut att vara plockade direkt från GT-R.

 Det ser lovande ut, men det är för tidigt att förutspå hur denna best kommer se ut i ett eventuellt produktionsutförande. Kul ändå att man väljer något så udda som att trimma den annars så snälla Juke. Arbetsnamnet på bilen är för tillfället Super Juke men vi tycker nästan det skulle fungera bättre med Evil Juke.

 Nissans talesperson Gabi Whitfield kan inte lova något för tillfället, men tillägger också att mer information är att vänta inom kort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!