071130-think

Norska elbilen Think på väg

Nu har de första exemplaren av den norska elbilen Think rullat av produktionsbandet i fabriken som är belägen i Aurskog strax utanför Oslo.

Det här är inte ett norskt skämt utan en bil att ta på största allvar. Enligt tillverkaren ska upp till 3 500 exemplar Think tillverkas per år. Och intresset är enormt. Efter en intensiv testverksamhet under vintern, där bland annat batterierna ska sättas på prov kommer de första exemplaren att börja levereras. De första exemplaren är i första hand vigda för de företag som tecknat kontrakt med Think. Men redan under nästa år kommer de första exemplaren levereras till de privatpersoner som väljer att lägga sina slantar på en Think. 

Think är en tvåsitsig bil som i första hand är tänkt som ett pendlarfordon i stadsmiljö. Den ska leva upp till amerikanska och europeiska säkerhetsstandarder. ABS-bromsar, dubbla airbags och bältessträckare är standard. Dessutom är alla stolpar och invändig dörrpanel stoppad med ett stötabsorberande skummaterial. 

Enligt uppgift är toppfarten 100 kilometer i timmen och räckvidden 18 mil på en laddning. Att ”tanka” Think med en full laddning kommer inte kosta mer än en flaska läsk enligt tillverkaren.

Think kostar i Norge motsvarade 233 000 svenska kronor. I priset ingår inte kostnaden för batteriet. Det måste man hyra för motsvarande 1 428 kronor per månad, men då ingår service och underhåll.

Officiell hemsida för Think

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!