090115-think-räddat

Norska Think räddat i sista stund

Strax före jul var konkursen nära för den norska elbilstillverkaren Think. Pengarna var slut och det letades desperat efter finansiärer. Nu har en sådan hittats. 40 miljoner friska norska kronor strömmar nu in i företaget.

Det var en knapp vecka före julfirandet som den norska elbilsfirman Think rapporterades vara på gränsen till konkurs. Norrmännen tvingades till ett oplanerat produktionsstopp i december eftersom pengarna var slut. Om inte åtskilliga miljoner sköts till inom kort skulle företaget gå i konkurs, rapporterade norsk media. Think sades behöva 100-200 miljoner norska kronor för att överleva. Nu uppges Think ha samlat in 40 miljoner norska kronor, drygt 46 miljoner svenska kronor, från nytillkomna investerare. Det är riskkapitalbolaget Ener1 Group som står för merparten av pengarna.

Think säger i ett meddelande att pengarna låter företaget fokusera på att återuppbygga verksamheten. Man ska dock fortsätta att söka efter mer långsiktiga investerare som kan göra det möjligt för Think att sätta full fart på fabriken.

2009 var tänkt att bli ett stort år för Think. Produktionstakten skulle öka rejält och den första modellen skulle lanseras i Europa. Men så kom finanskrisen. Think har tidigare sagt att man planerar att nå en tillverkningstakt på 44 bilar per dag. Längre fram i tiden finns planer på en fyrsitsig version av Think City.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!