Nu angör nya Suzuki Baleno svensk mark

I maj är det svensk premiär för nya Suzuki Baleno. Två motoralternativ kommer att erbjudas med en prisbild som börjar på 124 900 kronor.

I höstas premiärvisades den, tidigare i våras krocktestades den och nu är det dags för den svenska introduktionen. Nya Suzuki Baleno, som inte har något gemensamt med sin tidigare namne, kommer hit med två olika motoralternativ under huven. 112 hästkrafter och 170 newtonmeter bjuds det i den trecylindriga Boosterjeet-bensinmotorn medan den svagare, fyrcylindriga Dualjet-bensinmotorn bjuder på 90 hästkrafter och 120 newtonmeter. Sistnämnda kallas av Suzuki för en lätthybridmotor tack vare en inbyggd generator som genererar elektricitet vid inbromsningar och som ger extra knuff vid accelerationer. Ett litet litiumjonbatteri lagrar energin som återvinns.

Nya Baleno, som rymmer 355 liter bagage längst bak (mest i B-segmentet enligt Suzuki), innehåller modern teknik så som adaptiv farthållare och autobroms. Dessa båda ting finns dock på extrautrustningslistan medan sex krockkuddar, ESP-antisladdsystem och ABS-bromsar finns bland standardutrustningen.

Suzuki Baleno fick nyligen tre stjärnor i Euro NCAP:s krocktest när den testades utan säkerhetspaket. Med paketet uppnådde den fyra av fem stjärnor.

Suzuki Baleno kostar i Sverige mellan 124 900 och 176 400 kronor beroende på modell och utrustning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!