Nu är det slut – Porsche 918 Spyder tillverkas inte längre

En era i supersportbilsvärlden är över. Porsche 918 Spyder är nämligen tagen ur produktion då alla 918 exemplar har tillverkats.

För 21 månader sedan drog tillverkningen av Porsche 918 Spyder igång. Nu, 918 exemplar senare, är det slut. Bilen som innehar rekordet runt Nürburgring har gjort sitt (på produktionsbandet, inte på vägarna och banorna). Alla de 918 bilarna är sedan länge sålda.

Vi var nyligen iväg och provkörde 918 Spyder, en bil med som klämmer ur sig 887 hästkrafter tack vare en 4,6 liter stor V8 som verkar i symbios med två elmotorer. Eftersom supersportbilen är en laddhybrid drar den enligt NEDC-körcykeln 0,31 liter bensin per mil. Desto intressantare är prestandasiffrorna: 0-100 km/h på 2,6 sekunder och toppfart på 345 km/h.

Porsche har redan bekräftat att det kommer en efterträdare till 918 Spyder. Om än inte direkt så ska vi i alla fall inte behöva vänta 20 år.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!