090202-tv-aob-ikväll-2100

Nu är vi äntligen tillbaka!

Teknikens Värld – Allt Om Bilen gjorde succé som program på TV8 i höstas. Redan den 12 januari är vi tillbaka i rutan! Till nyheterna hör ny sändningsdag, bättre sändingstid och ny producent. Dessutom utökar vi från tio till tolv avsnitt.

Under hösten tog redaktionen sig in i tv-mediet med hjälp av programmet Teknikens Värld – Allt Om Bilen. Under tio onsdagar konkurrerade vi med bland annat Rapport om 19.30-publiken. Resultatet blev så bra att programmet nu kommer tillbaka – detta samtidigt som flera andra svenska egenproduktioner inte fått förnyat förtroende på TV8.

 Nya sändningstiden blir 21.00 på måndagar.

 – Det är prime time för oss på TV8, jag är övertygad om att Teknikens Värld – Allt om Bilen kommer att fortsätta sitt segertåg och lyckas attrahera än fler tittare på den nya tiden, säger TV8:s programchef Thomas Hall.

 Förutom den nya sändningstiden är även producenten för programmet ny. Björn Wahren har lång erfarenhet av tv-branschen. Bland annat som producent för flera SVT-produktioner.

 – Det jag slogs av när jag tittade igenom höstsäsongen var hur grundlig Teknikens Värld är i sina tester och hur väl man kan guida tittarna till rätt bilköp. Men tv-mässigt finns det en del att göra. Innehållet är bra men vinjetter, grafik och liknande kan göras snyggare och mer informativt. Det kommer vi att jobba en hel del med inledningsvis, säger Björn Wahren.

 Teknikens Världs expert Jonas Borglund kommer att fortsätta vägleda tittarna i den snåriga begagnatdjungeln. I kristider blir det viktigt att köpa rätt begagnad bil, ett köp som för många kan ersätta nybilsköpet.

 – I första programmet tar vi oss an Peugeot 307, en succé när den kom. Modellen har vunnit en hel del tester i Teknikens Värld. Bra säkerhet, gott om utrymme och tuff design. Nu återstår att se hur den är som begagnad, säger Jonas Borglund.

 Kombinationen januari och kris tid bäddar också för fyndläge i bilhallarna. Konsumentreporter Mikael Stjerna guidar i första avsnittet till de bästa köpen både i Sverige och utomlands.

 På sportbilsfronten har Hans Hedberg och Linus Pröjtz laddat upp med en hel radda snabba bilar. Linus har bland annat rattat rallycross-stjärnan Michael Jernbergs tävlings-Skoda. Även ”vanliga” supersportbilar kommer att synas.

 – Vi börjar med Mercedes SL 63 AMG, och sedan kör vi andra snabba vagnar under de kommande måndagarna, säger Hans Hedberg.

 Han tar oss också med bakom kulisserna under framtagandet av Volvos nya konceptbil S60 Concept. Sedan i slutet på sommaren har han tillsammans med ett filmteam följt processen på plats.

 Ett tv-program i Teknikens Världs namn skulle inte vara komplett utan ett nybilstest. Chefredaktör Daniel Frodin är även denna säsong programledare och testar nya bilar.

 – Audi Q5 hamnar först under luppen, sedan fortsätter vi att precis som i tidningen blanda med små och stora bilar, billiga och dyra. Personligen, och jag tror att det gäller hela redaktionen, är jag betydligt tryggare framför kameran nu. Det var inte lätt att ställa sig där i höstas, helt utan erfarenhet. Nu kan vi betydligt mer och har lika stort intresse av att berätta allt som tänkas kan om bilar. Hoppas ni hänger med, varje måndag klockan 21.00 på TV8! säger Daniel Frodin.

 Programmet kommer precis som tidigare också att kunna ses via en hel del repriser på TV8 samt på tv8.se och på teknikensvarld.se.

På bilden ovan ses Hans Hedberg i samspråk med Volvos designchef Steve Mattin intill nya konceptbilen S60, samt några smakprov på vad som kommer att visas. Dessutom alla som medverkar i programmet (klicka på bilden för att förstora den). Saknas på bilden gör producent Björn Wahren.

Varje måndag 21.00 på TV8

Omkring 80 procent av svenska folket kan få in TV8. Är du osäker på om det går hemma hos dig kan du kontakta din tv-leverantör så får du hjälp. Programmen visas i efterhand på www.teknikensvarld.se och på www.tv8.se.

Säsongens första program

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!