Nu behöver du inte vänta på BMW M2 Coupé längre!

Går du och väntar på att BMW 2-serie Coupé ska bli 380 hästkrafter starka M2 Coupé? Då kan vi väl slå fast att din väntan är över, om det är effekten du är ute efter. Här har du 430 hästar starka Manhart MH2 400 Clubsport.

För bara några dagar sedan visade vi bilder (och film) som avslöjade kommande BMW M2 Coupé till stora delar. Blev du sugen då kanske du blir än mer sugen i dag med tanke på vad du ser och läser här.

Tyska trimfirman Manhart Performance är inte kalla nog att vänta ut M2 Coupé. Därför har de tagit saken i egna händer och visar nu upp MH2 400 Clubsport som baseras på BMW M235i Coupé. Originalbilens 326 hästkrafter och 450 newtonmeter plockade ur en mustig treliterssexa har trissats upp till 430 hästkrafter och 592 newtonmeter. Det har man åstadkommit genom att justera bilens programvara, öka laddtrycket i turbon, monterat en större laddluftkylare samt ett nytt sportavgassystem.

Dessutom har man försett bilen med ställbara fjäderben med anpassning för bankörning, grövre bromsar med sexkolvsok och 19-tumshjul med 235-sulor fram och 255-sulor bak samt diffbroms med möjlighet upp till full låsning. För att förhöja bilens utseende har man, utan att överdriva, klämt dit lite kolfiberdetaljer. Frontspoilern, diffusorn och bakvingen är formade i materialet.

Interiört är det mer eller mindre standard, så länge man håller blicken framåt. Vrider man på huvudet märker man först och främst att originalstolarna är utbytta mot Recaro-doningar med fyrpunktsbälten. Har man dessutom koll på saker och ting noterar man att baksätet är urplockat för att sänka bilens vikt. En störtbur har monterats in i baksätets ställe.

Manhart uppger att man dessutom plockat bort BMW:s fartbegränsning på 250 km/h och ersatt den med 300 km/h jämnt. Någon 0-100-tid delges vi inte, men under 4,5 sekunder vore inte alls otänkbart i och med att BMW M235i Coupé gör 0-100 km/h på 5,0 sekunder med manuell låda (4,8 med Steptronic).

Tyvärr har vi ingen prislapp för kalaset, så du får ringa tyskarna om du vill extrautrusta din nyinköpta M235i Coupé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!