Nu kan även rullstolsburna välja gasbil

Är du rullstolsburen och har en önskan att köra en miljövänlig gasbil har du hittills inte haft någonting att välja på. Först nu finns det ett alternativ tack vare Bilanpassning i Staffanstorp som har handikappanpassat Fiat Doblò 1,4 Natural Power.

I dag kan i princip vilket bilmodell som helst handikappanpassas, även miljöbilsklassade modeller. Men när det kommer till gasdrivna bilar har det varit väldigt tunt, faktiskt har det inte funnits någon gasbil alls att välja när man som rullstolsburen jagar ny bil.

 Men nu finns – för första gången – ett alternativ bland gasbilarna för den som är bunden till rullstol. Alternativet är en Fiat Doblò 1,4 Natural Power som handikappanpassats av Bilanpassning i Staffanstorp, ett företag som för övrigt just i år firar 20 år av att handikappanpassa bilar.

 Alla andra gasdrivna personbilar på marknaden är för små för att kunna rymma en person som måste sitta i rullstol under färd.

 I den handikappanpassade gas-Doblòn har man låtit montera en kompakt och lätt rullstolslyft som är speciellt framtagen för bilar i den storleksklass som Fiat Doblò ingår i. Lyftkapaciteten uppgår till 320 kilo.

 

 Förutom rullstolslyften kan bilen i övrigt handikappanpassas enligt kundens önskemål, så som installation av handreglage för gas och broms, kontakter för blinkers, hel- och halvljus samt signalhorn i nackstödet, eller automatiska rullstolslås som förhindrar rullstolen att förflytta sig under färd.

 Alla handikappanpassningar utförda av Bilanpassning i Staffanstorp är godkända av Trafikverket och Transportstyrelsen samt registreringsbesiktigas hos Bilprovningen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!