110511-fisker-callisma

Nu kommer Fisker till Sverige

Efter lång tids tystnad om amerikanska Fisker går det snart att köpa deras bilar i Sverige. Från och med maj är Callisma Fiskers återförsäljare i Sverige.

Snart går det att köpa en Fisker Karma här i Sverige. Callisma AB, som även säljer Aston Martin och Koenigsegg och driver auktoriserad serviceverkstad för Bentley, har skrivit ett återförsäljarkontrakt med Nellemann Fair Drive A/S som är Fisker Automotives importör i Skandinavien. Från och med maj 2011 är det till Callisma man ska gå om man vill titta på, eller rent av köpa en Fisker Karma.

Att ta in relativt okända och nyetablerade Fisker till Sverige kan tyckas vara en stor chanstagning men Callisma tror stenhårt på den amerikanska plug in-hybriden. Callisma hänvisar dock till växande intresse och efterfrågan på plug in-hybrider och tror dessutom att den ekonomiska tillväxten kan bidra till framgångar för Fisker i Sverige.

–  Vi ser en enorm potential för Fisker i Sverige och vi ser på sikt också möjligheten att kunna öppna showroom i västra och i södra Sverige, säger Callismas vd Johan Nygren.

Plug in-hybriden Fisker Karma visades första gången på Detroitsalongen i januari 2008. Sedan dess har det stormat en del kring danske Henrik Fiskers Kalifornienbaserade bilföretag. Produktionsstarten av märkets första modell Karma har försenats gång på gång och det var först nu i våras Fisker äntligen kunde meddela att fabriksbandet hos finska Valmet hade börjat producera Karma-bilar.

Läs allt om Fisker och Karma via länkarna nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!