Foto: Liftarn

Nu måste A-traktorer besiktigas – vartannat år

Nu blir det regelbundna besök på besiktningen även för A-traktorer. Regeringen har nämligen beslutat att även dessa ska kontrollbesiktigas – vartannat år.

Hittills har A-traktorer, alltså bilar ombyggda till traktorer, enbart behövt besiktigas en enda gång – vid registreringen av ombyggnationen. Regelbundna kontrollbesiktningar, så som för exempelvis personbilar, har bilarnas ägare alltså inte behövt göra.

Men i veckan fattade regeringen beslut om att detta ska ändras. Nu ska även A-traktorer kontrollbesiktigas regelbundet. Första kontrollbesiktningen ska ske fyra år efter registreringsbesiktningen, och därefter ska besiktning ske vartannat år.

Samtidigt beslutade regeringen om att inte följa de rekommendationer som Trafikverket givit, om att öka besiktningsintervallen för personbilar till vartannat år. Detta kan du läsa mer om här.

Bestämmelserna träder i kraft den 20 maj 2017 men ska tillämpas först på besiktningar som görs från och med den 20 maj 2018.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!