101126 gran turismo 5

Nu på hyllan: Gran Turismo 5

Sex års väntan är över. Nu kommer femte upplagan av bilsimulatorsuccén för Playstation. Vi har provkört!

Lanseringen av Gran Turismo 5 har varit rent farsliknande men nu är det här – efter sex års väntan. Mycket har hänt på bilspelsmarknaden sedan dess men utvecklarna Polyphony Digital har valt att hålla fanan högt.

Gran Turismo fortsätter att vara det ultimata men lite torra simulatorspelet för den sanne bilfantasten. Upplägget är orört: du köper och trimmar bilar, tar licenser och låser upp olika mästerskap. Spelet har blivit snyggare och större – hela tusen bilar finns att välja på.

Nya inslag är erfarenhetspoäng som öppnar upp specialevenemang som kurser i Nascar, rally och gokart eller tillgång till Top Gears testbana som i ärlighetens namn är ungefär lika kittlande som Teknikens Världs dito – det sörmländska flygfältet Björkvik.

En del nya banor finns också, några så häpnadsväckande att Hermann Tilke får passa sig för att få behålla sitt jobb som banritare för Formel 1. Den nya banbyggarfunktionen är dock ett skämt.

Gran Turismo 5 överraskar inte, speciellt inte med tanke på hur länge vi väntat på det, men är fortfarande en timslukare av rang, speciellt om du räknar med de långa laddtiderna.

Vi har hittat spelet frör 498 kronor.

Extern länk

Lista över bilar i Gran turismo 5

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!