Nu säljs de sista Saab-bilarna på auktion

För den som vill ha en fabriksny Saab är hoppet ännu inte ute. Just nu pågår auktionen där de allra sista tillverkade Saabarna säljs. Hur dyr kommer sista exemplaret av 9-3X bli?

I december höll KVD Kvarndammen en auktion där ett stort antal unika Saab-modeller gick under klubban. Dyrast blev en Saab 9-5 SportCombi Aero TTiD4 XWD som gick för 475 000 kronor. Nu är det dags igen, och nu är det de absolut sista tillverkade Saabarna som ska säljas.

 Den här gången är det 78 bilar som ska säljas och auktionen startade den 19 mars och avslutas den 3 april. Bilarna finns tillgängliga för visning i Wallhamn norr om Göteborg i dag fredag den 22 mars och den som beger sig dit kan bland annat se 31 stycken Saab 9-4X och 30 stycken Saab 9-5 SportCombi.

 Vid den förra auktionen såldes ett blivande samlarobjekt i form av Victor Mullers 9-5 Aero och den här gången är det den sista fabrikstillverkade Saab 9-3X som är av högt historiskt värde. Just nu är det också den som går bäst med ett högsta bud på 222 000 kronor. KVD ska även sälja en av endast tre existerande 9-5 SportSedan i färgen Skyblue och en 9-5 TiD6 2,9 Superdiesel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!