Nürburgring ska byggas om för högre säkerhet

Världsberömda Nürburgring har drabbats av flera allvarliga olyckor på senare år, något som nu får banledningen att agera.

Det var i juni som ledningen för Nürburgring beslutade att förbjuda rekordförsök runt den över två mil långa banan. Anledningen är flera allvarliga olyckor, inte minst dödsolyckan under VLN-loppet tidigare i år. En biltillverkare som kanske drabbats extra hårt av förbudet är Koenigsegg som hade för avsikt att krossa rekordtiden runt Nürburgrings nordslinga.

Men nu ser det ut som att förbudet kan vara på väg att hävas, även om det inte officiellt pratas i sådana termer. Däremot har banledningen nu officiellt gått ut med att man ska göra förändringar på banan för att göra den säkrare. Totalt handlar det om 16 olika förbättringar.

Nürburgrings vd Carsten Schumacher förklarar att de under vintersäsongen mellan november i år och mars nästa år bland annat ska lägga ny vägyta längs en 500 meter lång sträcka från Quiddelbacher Höhe och upp mot Flugplatz. Bland annat ska partier där bilarna lättar från marken byggas bort och fem ojämnheter på stället, som uppkommit efter många års hård körning, ska elimineras.

Till förändringarna hör också nya, högre skyddsräcken och staket på strategiska ställen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!