081016-toyota-prius-2010

Nuvarande Prius ska inte säljas rabatterad parallellt med nya

I går dök det upp uppgifter som berättade att Toyota planerar att sälja nuvarande generationens Prius parallellt med nya generationen som kommer nästa år. Tillsammans med rabatterade priser skulle den på så sätt utmana den lågt prissatta Honda Insight. Dessa uppgifter dementeras nu av Toyota.

Brittiska Auto Express publicerade i går på sin webbplats uppgifter som sa att Toyota tänker sälja andra generationens Prius till rabatterat pris parallellt med nya, tredje generationens, Prius. Detta för att hotet från Honda – nya Insight – inte ska kamma hem för stora marknadsandelar med sitt betydligt lägre pris. Insights europeiska riktpris väntas ligga på från motsvarande 190 000 kronor medan nya Toyota Prius väntas kosta från motsvarande 255 000 kronor.

Dessa uppgifter dementeras nu av Toyota.

– Vi har inte hört något sådant här – ingenting över huvud taget, sa Toyotas talesman Curt McAllister till Inside Line i går onsdag.

Nu återstår det att se hur Toyota kommer att tackla Hondas hybridsatsning. Kommer spekulanterna att falla för lågt pris eller den tekniska lösningen? Vad tror du?

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!