110805-ny-audimotor-tfsi

Ny basmotor i Audi A5 – 170 hästkrafter

Nu släpper Audi sin nya basmotor till A5. Motorn är en helt omgjord version av den TFSI-motor på 1,8 liter som fram till nu suttit i A5.

Nyligen uppdaterade Audi A5 ska få sina motorer tillpiffade. Nu har Audi släppt informationen om nya basmotorn 1,8 TFSI. 

Den nya motorn levererar 170 hästkrafter och 320 newtonmeter med en snittförbrukning på 0,57 liter per mil i blandad körning, vilket är 21 procent mer effektivt än den förra motorn. 

Med en manuell växellåda kan Audi A5 accelerera upp till 100 kilometer i timmen på 7,9 sekunder om man växlar snabbt nog. Toppfarten anges till 230 kilometer i timmen. 

Väljer man i stället att köra som folk så behöver naturen inte lida mer än att 1,8 TFSI släpper ut 134 gram koldioxid per kilometer. 

Audi-motorn har dragit ner på utsläpp och förbrukning så mycket att den lilla bensinaren redan nu klarar de strängare Euro 6-kraven som inte träder i kraft förrän 2015.

När motorn finns i handeln är inte klart ännu, men att den ska finnas tillgänglig för köp inom en snar framtid är inte en omöjlig tanke.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!