071101-fisker-sporthybrid

Ny bild på plug-in-hybriden från Fisker

För bara några dagar sedan skrev vi om den otroligt linjesköna plug-in-hybridbilen från Fisker Automotive. Nu har företaget släppt lite information och en bild som avslöjar mer.

Fisker Automotives plug-in-hybrid med fyra dörrar finns att köpa från och med fjärde kvartalet 2009. Frågan är om bilen inte kan bli en rejäl succé. Vackra former, snittförbrukning på 0,24 liter per mil, aktionsradie på hela 100 mil samt att man kan köra med enbart elmotorn i drift i drygt åtta mil. Priset för den miljövänliga sportbilen hamnar på en halv miljon kronor – för basmodellen då förstås.

Chefen för Fisker Automotives, danske Henrik Fisker, säger att den slanka formgivningen och långa huven är ett resultat av deras bottenplatta som ses som ett genombrott med placeringen av litiumjon-batterierna centralt mellan hjulaxlarna. Placeringen ger bilen ypperliga vägegenskaper och komfort samtidigt som säkerheten har kunnat prioriteras tillsammans med utseendet.

Fisker Automotives planerar att tillverka 15 000 bilar om året. Men först ska bilen ställas ut på Detroitsalongen i januari nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!