070718-bugatti-veyron-tak

Ny billigare Bugatti på gång

Bugatti Veyron har varit kostsam för Volkswagen. Trots detta så dyker det upp rykten om en öppen version av Veyron och nu senaste säger rykten att en liten och billigare Bugatti är på gång.

Enligt uppgifter har utvecklingen av Bugatti Veyron kostat Volkswagen närmare fyra miljarder kronor. Varje Veyron sägs kosta Volkswagen närmare 35 miljoner kronor att ta fram, medan bilen säljs för så ”lite” som drygt 10 miljoner kronor – en förlust på 25 miljoner kronor per bil alltså. Trots detta och trots att VW-chefen Martin Winterkorn tidigare har sagt nej, så är en ny mindre och billigare Bugatti eventuellt på gång. Detta enligt uppgifter till Automotive News.

Den nya mindre Bugattin ska i så fall kosta hälften av vad en Veyron kostar, gärna ännu mindre för att kunna konkurrera med storsäljarna från bland annat Porsche och Lamborghini.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!