080919-bmw-z2-roadster

Ny BMW Z2 Roadster ur 1-serie

BMW planerar en ny mindre roadster vid sidan om sin Z4. 2012 kan den stå klar och Z2, som den eventuellt ska heta, är tänkt att vara betydligt billigare än Z4 tack vare att det mesta hämtas från 1-serie.

Det är tyska Autozeitung som berättar att BMW har långt gångna planer på att lansera en mindre och billigare roadster. Enligt uppgifter har planerna kommit så långt att det bara saknas ett klartecken för modellen från högsta ledningen inom företaget.

Denna lilla öppna tvåsitsiga bil, som bayrarna eventuellt döper till Z2, ska locka en annan kundskara än Z4 genom ett lägre pris. I dag kostar Z4 från cirka 300 000 kronor och en bra bit uppåt. Genom att låta Z2 låna det mesta från 1-serie skär man ganska enkelt ner på kostnaderna. Andra kostnadsbesparande detaljer är tygsufflett i stället för plåttak som nästa Z4 får (lansering april 2009) och att denna blir manuell med automatisk öppning som tillval.

Eftersom grunden till stora delar kommer från 1-serie blir det enkelt att trycka ner dennes olika motoralternativ i Z2:an, utan specialanpassningar. Dessutom får man tillgång till den växande skara bränsleeffektiva motorer som 1-serien har i dag.

Tyskarna på Autozeitung uppger att en Z2 kan se dagens ljus hösten 2012 eller kanske senast våren 2013.

Bilden ovan är en illustration på hur nästa generation Z4 kan komma att se ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!