060714_marcos

Ny coupé och cabriolet från Marcos

Brittiska sportbilsföretaget Marcos hade under torsdagen stor premiär för sin nya TSO-serie. Det blir två TSO-modeller, en coupé och en cabriolet.

Marcos TSO GTC är en klassisk coupé inspirerad av brittisk racing. Sportiga bromsar, stötdämpare och en riktigt sportig känsla ska sälja den.

Marcos TSO R/T är samma bil med utan tak, eller i alla fall valfriheten att ta av den. Skillnaden, förutom taket, är att R/T är en snällare, mer landsvägsbil.

Bägge kommer med en V8 på 420 hästar och ett 462-hästars sportpack finns som tillval.

En sexväxlad manuell låda är det enda alternativet. Det är för övrigt en välkänd V8 som finns i bland annat Chevrolet Corvette.

Chassit byggs av firman Prodrive som har fem British Touring Car Championship och sex VM-rally titlar på meritlistan. Chassit ska vara lätt och snabbstyrt och troligt är att Prodrive lyckats med det uppdraget.

Med sportpaketet gör TSO:n 0-100 på 4,1 sekunder och 1-160-0 klarar den på 12,9 sekunder. Topphastigheten är nästan 300 km/h. 296 km/h anger Marcos.

Marcos TSO GTC kommer att kosta motsvarande 680 00 kronor och R/T kommer att kosta motsvarande 730 000 kronor. Bägge kommer till försäljning i Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!