Ny crossover från Renault

En ny Renault-modell täcks av i augusti. En crossover i C-segmentet med ett globalt perspektiv men som tar sin start i Ryssland.

En ny crossovermodell från Renault kommer att visas upp under bilsalongen i Moskva i augusti. En bil som kommer att skilja sig designmässigt från suvarna Captur och Kadjar. Det avslöjas av den teaserbild som man nu har släppt.

I stället får bilen en liknande form som Koleos, Mégane (missa inte vår provkörning av Mégane RS) och Talisman framtill med markerad grill och ”ljuskrokar” under strålkastarna.

Med bilen ska Renault slå på den ryska suv-marknaden men modellen är att betrakta som global även om såväl produktion som marknadsföring först ska ske i Ryssland.

Bilen, vars namn ännu inte presenterats, ska byggas i koncernens fabrik i Moskva som i dag sätter samman modellerna Koleos, Kaptur (nej, halkade inte på tangenterna, den heter så i Ryssland) och Nissan Terrano. Fabriken har en kapacitet på 180 000 fordon per år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!