060822_octavia_scout

Ny crossoverversion av Skoda Octavia!

Så kallade crossovers, alltså en blandning mellan två biltyper, till exempel suv och mellanklass har blivit en trend det senaste året. Nu får också Skoda vara med i gänget när Octavia blir Octavia Scout.

Crossovers är ingen ny idé, både Volvo och Skodas koncernsyskon Audi har använt det länge med XC70 respektive A6 Allroad. Det är däremot en trend som går just nu, framförallt bland de japanska biltillverkarna som gör om sina suvar till mindre, mer personbilsaktiga fordon.

Nu till Parissalongen ville i alla fall Skoda vara med och därför har de tagit fram Octavia Scout.

Markfrigången är fyra cm högre än på vanliga Octavia Combi och 16 mm högre än samma bil med fyrhjulsdrift. Den är en cm längre, 1,5 cm bredare samt 1,3 cm högre. Ytterst små skillnader men ändå skillnader.

Det blir kraftigare stötfångare och plastskenor undertill och runt om, skärmbrädare och skyddsplåtar fram och bak. 17-tums fälgar blir standard.

Motoralternativen är redan välkända 2-liters FSI-motorn på 150 hästar samt 2-liters TDI PD-motorn på 140 hästar. Bägge levereras med 6-växlad manuell växellåda och Haldex fyrhjulsdriftsystem.

Pris och premiärdatum lär vi få reda på under Parissalongen där vi får se den på riktigt för första gången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!