Ny fransk superbil: Genty Akylone

Säger vi franska superbilar tänker du kanske på Bugatti och Venturi. Nu vill en ny spelare ta sig in på planen – Genty Akylone.

Fortfarande är det bara datorrenderade bilder som lilla franska designföretaget Genty Automobile har att visa upp på sitt senaste projekt – superbilen Genty Akylone. Men visst ser den ut ungefär så som man skulle förvänta sig från ett företag som vill slå sig in på en redan trång superbilsmarknad. En låg front, dörrar som öppnas uppåt och långt bakparti med mittmotorn placerad bakom kupén. Karossen avslutas med en rejäl diffuser och en hel radda med diodlampor. Som sig bör är det mesta utfört i aluminium, kolfiber och andra lätta, exklusiva och dyra material. 

Under huven ska en 4,8-liters V8-motor husera. Motorn ska vara en riktig best, med 1 000 hästkrafter och nära 1 300 newtonmeters vridmoment. Denna kopplas ihop med en sjuväxlad sekvensiell låda för att få bilen att gå från stillstående till 100 km/h på endast 2,7 sekunder. 0–200 km/h hinns på 7,2 sekunder och 0–300 km/h på 14 sekunder. Det är 0,6 sekunder snabbare än landsmannen, tillika världens snabbaste serietillverkade bil för tillfället, Bugatti Veyron Super Sport.

Toppfarten beräknas bli lägre än Bugattins, med "bara" 350 km/h som högsta hastighet. Bugattin når 420. Vilket pris som en Genty Akylone (låter inte namnet lite som ett tuggummi?) kommer att betinga den dagen bilen finns i verkligheten och inte bara på en dator vet i inte, men vi vet att Genty har som mål att visa upp en livs levande (nåja) bil på bilsalongen i Paris nästa år. Den som lever får se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!