080325-peugeot-lågprisbil

Ny lågprisbil från Peugeot

Franska Peugeot planerar att lansera en ny lågprisbil som är tänkt först och främst för nya blomstrande marknader. Dessutom kan flaggskeppet 607 ersättas av en ny suv.

Det är brittiska Auto Express som avslöjar att Peugeot har en ny lågprismodell i tankarna. Bilen beskrivs som en premiumbil för kommande marknader och priset förväntas hamna runt 6 000 pund, motsvarande 72 000 kronor. Bilen kommer att baseras på en befintlig Peugeot-plattform och motorerna hämtas från det befintliga programmet. Någon gång mot slutet av året ska bilen finnas för beskådan i bland annat brittiska bilhallar.

När samma brittiska biltidning frågade en talesman för Peugeot om en efterföljare till företagets flaggskepp 607, så fick de till svar att efterföljaren mycket väl kan bli något annat än en stor sedan och antydde att det kan bli en suv i stället.

Bilen på bilden är Peugeots konceptbil Ion som premiärvisades på Parissalongen 1994.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!