100720-lamborghini-suv

Ny Lamborghini-suv baserad på Touareg?

Lamborghini har inte haft en suvmodell sedan monstruösa LM002, men lita på att italienarna med avund har sett på Porsche Cayenne-framgångar. Nya uppgifter från Tyskland säger att Lamborghini ska bygga en ny suv baserad på VW Touareg.

 Om Porsche kan med sin Cayenne så borde väl Lamborghini också kunna sälja en suv. Porsche har haft enorma framgångar med Cayenne och koncernsyskonet Lamborghini har snällt fått se på. Nu sägs det att även Lamborghini ska ge sig in i suvträsket. Enligt Car and Drivers tyska korrespondent planerar Lamborghini att utveckla en suvmodell baserad på samma plattform som Volkswagen Touareg och Porsche Cayenne.

En suvmodell skulle inte innebära någon premiär för Lamborghini i suvsegmentet. En lika sällsynt som välkänd modell är den minst sagt grovhuggna Lamborghini LM002 som tillverkades i endast 301 exemplar mellan 1986 och 1993. LM002 var inte helt olik Hummer H1 i sin framtoning men var betydligt sportigare med en V12-motor på 5,2 liter under huven. LM002 blev speciellt populär bland biltokiga oljeshejker och en eventuell efterträdare till LM002 kommer med stor sannolikhet att riktas mot Mellanöstern och Ryssland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!