110808-ny-l-r-defender

Ny Land Rover Defender som koncept i Frankfurt

Förra veckan kunde vi berätta att Land Rover överväger att lägga ner Defender. Trots att detta fortfarande finns på bordet sägs nu Land Rover komma att visa en designstudie på en ny generation av bilen på Frankfurtsalongen nu i september.

Som vi kunde berätta för mindre än en vecka sedan så har Land Rover tre olika valmöjligheter vad gäller framtiden för sin råa Defendermodell, som tillverkats i över 60 år och i princip oförändrad sedan 1983. Alternativen man överväger är att förse modellen med en ny drivlina, att presentera en helt ny modell eller att, som vi kunde berätta, helt sonika lägga ner modellen.

Fortfarande uppges inget alternativ vara utvalt, men Colin Green, chef för Jaguar/Land Rovers brittiska verksamhet, sa att nedläggning var det minst ösnkväda alternativet. Att alla dörrar faktiskt fortfarande är öppna visas nu av nya rykten som hävdar att en helt ny Defender kommer att visas i konceptversion på bilsalongen i Frankfurt nästa månad. Vi får anta att Land Rover använder den för att se hur pass stort intresset för bilmodellen är, och således om det kan vara ekonomiskt lönsamt att ta fram en helt ny modell. Får konceptet ett varmt mottagande kan vi alltså hoppas på att få se den så anrika Defendermodellen leva kvar ytterligare ett tag.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!