060112_mini Foto: BMW

Ny Mini modell bekräftad

BMW bekräftade på Detroitsalongen att det kommer en ny Mini modell. Den nya, som troligtvis kommer kallas Traveller, är något längre och större än sina äldre syskon.

En av de minst överraskande nyheterna på Detroit Motor Show var att BMW slutligen konfirmerade att en förlängd Mini (förmodligen med tilläggsnamnet Traveller) ska tillverkas.

Bilen har visats som olika koncept vid flera bilutställningar redan och renodlade tester med kamouflerade bilar har pågått länge.

Det är ännu inte klart vilka olika koncept och idéer som skall användas för produktionsmodellen som låter vänta på sig i hela tre år till.

En förlängd Mini fanns redan på 60-talet, då med skjutbara sidofönster och delad bakdörr. De hette Traveller, Countryman och senare Mini Clubman estate. De två senare namnen lär dock vara begravda i det som en gång var Rover och som nu köpts av kinesiska Nanjing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!