Ny Mitsubishi Outlander – tredje gången gillt

Efter två generationer och nära en miljon sålda bilar är det dags för den tredje tappningen av Mitsubishi Outlander att göra premiär.

Så här i efterhand har det visat sig att vi på Teknikens Värld mer eller mindre suttit på bilderna av Outlander i över två år. Det var nämligen på bilsalongen i Tokyo 2009 som Mitsubishi visade upp sin framtidsvision i PX-MiEV Concept som i princip delar alla linjer med nya Outlander. Handtagen, grillen och backspeglarna har gjorts färdiga för produktion och ett par dimljus har tillkommit i fronten, men det krävs inte mycket fantasi för att se likheterna. Bakifrån är det lite mer som skiljer men även här känner man igen sig. 

 Fem personer får normalt plats i bilen, men en tredje stolsrad går att beställa och då platsar sju personer i bilen. 

 Till en början kommer Outlander erbjudas med två motoralternativ, bägge på 150 hästkrafter. Bensinmotorn är på två liter och har 195 newtonmeter i vridmoment, motsvarande siffra för 2,2 litersdieseln är 380 newtonmeter och ser alltså mer intressant ut på pappret. I det nyblivna dieselälskarlandet Sverige lär denna bli storsäljaren av de två. 

 Säljstart blir under sommaren men Mitsubishi har ännu inte uppgett vad de vill ha för kalaset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!