080208-porsche-gt3-cup-s

Ny på banan: Porsche GT3 Cup S

Porsche GT3 Cup S är den senaste tävlingsbilen från tyskarna. Baserad på gatregistrerade GT3 RS är den endast avsedd för banan. GT3 Cup S är byggd för att hänga med de bästa, även om inte mycket skiljer från GT3 RS.

Den redan stora 911-familjen innefattar numera ännu en modell. Nya GT3 Cup S är byggd för att köras uteslutande på bana. Den Weissach-byggda bilen kommer att kunna ses i GT3-tävlingar världen över. Till skillnad från ”vanliga” GT3 Cup utgår Cup S inte från den gatregistrerade 911 GT3 RS:s kaross, utan istället är den en utveckling av den vassare GT3 RSR-bilen.

Den 3,6 liter stora boxermotorn är i stort sett identisk med de som körs i Porsche Mobil1 Supercup och de olika Carrera Cup-mästerskapen. Hästkraftsantalet har ökat med 20 och uppgår nu till 440, som levereras fullt ut vid 8 000 varv. Vid 7 250 varv per minut nås det maximala vridmomentet på 430 Nm. Den extra kraften åstadkoms genom optimerad elektronik och ett modifierat avgassystem. Eftersom bilen väger endast 1 170 kilo borde det inte vara några problem för motorn att orka med.

De, i förhållande till GT3 Cup, större hjulhusen rymmer större hjul. I fronten ger en justerbar spoiler mer marktryck. Den bakre vingen har blivit bredare och är monterad i en högre position för att trycka ned bakvagnen mot marken i högre grad. Delar av fjädringen har hämtats från storebror GT3 RSR som körs i GT2-klassen. Bromsarna har självklart anpassats till den ökade effekten, de bakre bromsskivorna mäter nu 355 millimeter i diameter.

GT3 Cup S blir din för cirka 250 000 euro, plus moms. Porsche har för avsikt att börja leverera bilar till racingteam med början i april. Om man redan har en Cup-Porsche från 2007 års säsong erbjuder sig Porsche att uppgradera den till Cup S-standard.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!