060911_pajero

Ny Pajero från Mitsubishi

Mitsubishi Pajero är en av de mest hyllade terrängbilarna genom tiderna. Nu kommer nästa generation Pajero till Parissalongen.

Sedan Mitsubishi Pajero presenterades 1982 har 2,5 miljoner bilar sålts världen över. Nu är det dags för den fjärde generationen av den stora suven. Mitsubishi lovar samma driftsäkerhet som tidigare men att den helt enkelt ska vara bättre.

En ny en 3,2-liters fyrcylindrig common rail diesel lär bli den mest säljande, det finns även en 3,8-liters V6 bensinare som motoralternativ. Det blir även ett nytt fyrhjulsdriftsystem som baseras på Mitsubishis Super Select 4WD-II.

Designmässigt ser den väldigt mycket ut som en Land Rover vid första anblicken men följer ändå sitt eget designspråk.

Standard blir också Rockford Acoustic Design Premium Sound System, ett 12-kanalers ljudsystem på 860W.

Nya Pajero har redan börjat tillverkas och kommer nå Europa ungefär samtidigt som bilen visas på Parissalongen. Totalt kommer den säljas till 170 länder.

Samtidigt visar Mitsubishi också den nya Pajero som ska användas i Dakarrallyt som de vunnit ett antal gånger tidigare med just Pajeron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!