060803_c4_picasso

Ny Picasso, helt ny Citroën-MPV

Citroën ger sig in i MPV-klassen med C4 Picasso. Bilen är sjusitsig och Citroën lovar ett helt nytt koncept i klassen och generösa utrymmen tillsammans med en del egna lösningar.

MPV-klassen kommer att bli ännu tuffare när Citroën lanserar C4 Picasso på bilsalongen i Paris i september. 

Bilen har sju sittplatser där de två bakre raderna kan fällas ner och försvinna i golvet, ett måste i konkurrensen. Två fullvuxna passagerare ska kunna sitta i bakersta raden och benutrymmet i mittenraden är bäst i klassen enligt Citroën. C4 Picasso mäter 4,59 meter på längden, 1,83 meter på bredden och 1,66 meter på höjden.

Citroën har satsat extra mycket kraft på interiören. Sikten utåt ska vara 75 procent bättre än konkurrenterna tack vare stora glasytor och tunna stolpar. Tillsammans med tillvalet panoramavindruta ska kupén bli rejält luftig och ljus. Utöver det finns hjälpbelysning utsatt under instrumentbrädan, i dörrarna och i taket. Ljuset går att variera i olika färger.

Nästan alla reglage har städats bort från instrumentpanelen och samlats antingen kring ratten där växelväljaren sitter. Längst ut på instrumentbrädan, nästan i dörrarna, styrs luftkonditioneringen. Tack vare dessa förändringar kan instrumentbrädan istället innehålla fyra förvaringsboxar.

Mycket av tekniken känns igen från C4 men för att klara den extra tyngden har bakaxeln fått luftfjädring. Motorerna som erbjuds är 2,0 liter bensin, 1,6 respektive 2,0 liter diesel. Samtliga kan fås med en ny sexväxlad elektroniskt styrd växellåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!