Ny småsuv med kryptiskt namn – Suzuki XAα

Avdelningen kryptiska modellnamn har fått ännu en förkämpe. Får vi lov att presentera nya småsuvskonceptet Suzuki XAα.

Indien är en av världens snabbast växande bilmarknader, vilket kanske främst märks på den just nu pågående bilsalongen i New Dehli. Tidigare i veckan visade vi Fords nya lilla suv EcoSport. Nu är det dags för en av ärkerivalerna att visas på samma bilsalong.

Bilen det handlar om är Suzuki XAα, som tillsammans med gamla godingar som DKW 3=6 och Fiat X 1/9 tar sig direkt in på topplistan över krypiska modellnamn. Den sista bokstaven i namnet är, för den som undrar, den gemena versionen av grekisk bokstaven alfa. Bilen, som ska tillverkas just i Indien (hos Suzukis samarbetspartner Maruti, som i dag exempelvis tillverka Suzuki Alto) och vara riktad mot unga med en urban livsstil, heter det i ett uttalande från Maruti Suzukis vd Shinzo Makanishi.

Än så länge är det bara en konceptbil vi ser på bilderna, men till nästa år ska den färdiga produktionsversionen ha hittat ut på vägarna. Bilen är anpassad till de skattelättnader vissa länder har få små bilar, och mäter inte mer än fyra meter i längd. Detta förväntas också gälla för produktionsmodellen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!