100901-subaru-boxermotor

Ny snålare boxermotor från Subaru

Mot slutet av året ska Subaru lansera nästa generation boxermotor som ska bjuda på betydligt bättre bränsleekonomi än vad dagens gör. Först ut med nya motorn blir Forester.

Enligt japanska tidningen Nikkei Sangyo Shimbun ska Subaru nu fokusera på energieffektiva motorer. Redan mot slutet av innevarande år ska de lansera en ny generation boxermotor, något som bekräftas av en talesman för Fuji Heavy Industries, Subarus moderbolag.

Enligt ännu obekräftade uppgifter handlar det om en fyrcylindrig boxermaskin på mellan 2,0 och 2,5 liter. Motorn ska kopplas till en CVT-låda och tillsammans ska drivlinan erbjuda tio procent bättre bränsleekonomi än motsvarande boxermotor i dag.

Första Subaru-modell att ta del av den nya boxermotorn är Forester. Därefter får även andra modeller, så som Legacy och Impreza, ta del av den.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!