Ny suv från SsangYong

Nytt koncept från sydkoreanerna visas upp under Parissalongen i höst. Modellen kommer i produktion nästa år.

Minns du SsangYong? Nu är märket tillbaka på den svenska marknaden och tidigare i år körde vi modellen Tivoli. SsangYong, som har suvar som sitt gebit, andas morgonluft nu när segmentet tar allt större marknadsandelar, och till salongen i Paris nu i höst visas konceptet LIV-2. Som namnet antyder är det en utveckling av ett tidigare koncept, visat under bilsalongen i Seoul 2013.

Modellen kommer i produktion nästa år och ska förmodligen ersätta dagens Rexton – en modell som debuterade 2001 och kom i sin senaste skepnad 2012. Motoralternativen blir märkets befintliga diesel på 2,2 liter och en nyutvecklad tvåliters bensinare med turbo. Bilen ska hålla hög klass när det kommer till säkerhetsmässig utrustningsnivå, lovar SsangYong.

Skissen nedan visar en fyrsitsig bil, i produktion kommer den ha ett riktigt baksäte men någon tredje sätesrad lär vi inte få se.

SsangYong grundades 1954 och ägs i dag till 73 procent av indiska Mahindra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!