Ny Toyota Supra får BMW-motor och superkondensatorer

Det räcker inte med GT86. Toyota har fått blodad tand i sportbilsvärlden. Att en efterträdare till Supra är på gång är en illa dold hemlighet, och den kommer få en tvålitersmotor från BMW tillsammans med superkondensatorer.

Vi har tidigare berättat att Toyota och BMW har fattat tycke för varandra i bilvärlden. De båda företagen utvecklar bland annat motorer tillsammans, liksom en ny sportmodell. Bilen, som i Toyotas modellprogram ska bli en modern efterträdare till insomnade klassikern Supra, kommer att använda en motor från BMW skriver japanska branschtidningar.

Det handlar om en helt vanlig tubromatad fyrcylindrig motor på två liter, kopplad till en växellåda som även den är hämtad från det bayerska märkets uppsättning. Men Toyota får sätta sin egen prägel på drivlinan genom att bygga bilens hybriddrivningssystem. Med hjälp av japanernas nya teknik med så kallade superkondensatorer kommer nya Supra att bli en plug in-hybrid med en – om ryktena stämmer – sammanlagd effekt på 354 hästkrafter.

Tidigare rykten har sagt att nya Supra förmodligen blir bakhjulsdriven, men nu verkar det som att fyrhjulsdrift i dagsläget är ett troligare alternativ. Den nya modellen kommer att komma ut inom tre år och sägs (tyvärr?) inte få låna särskilt många drag från konceptet FT-1, på bild ovan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!