101101-ny-vw-golf-cab Foto: (c) 2010

Ny Volkswagen Golf Cab kommer nästa år

Det var länge sedan Golf fanns i cabrioletutförande men nästa år är det dags igen. Volkswagen meddelar nu att produktionen av en ny Golf Cabrio ska börja till våren.

Beskedet om nya Golf Cabrio kommer något oväntat och faktiskt lite i skymundan. I samband med ett besök vid fabriken i Osnabrück berättade Volkswagens vd Martin Winterkorn för Niedersachsens ministerpresident David McAllister om planerna på att börja tillverka en ny modell i fabriken med början 2011.

Att Osnabrück-fabriken ska tillverka en ny VW-modell är inte bara intressant för att det är en ny Golf-cab utan även för att det är den första VW-modellen som börjar tillverkas där sedan VW köpte upp den gamla Karmann-fabriken förra året. Då spekulerades det om att VW skulle använda fabriken till att bygga den lilla sportbilen BlueSport, men det spekulerades även om att en ny cabriolet baserad på Golf var på väg.

Volkswagen har inte erbjudit Golf i cabrioletutförande sedan 2001 då produktionen av Golf III Cabriolet lades ned. Plåttakscabben Eos kom 2005 men den har inte attraherat samma typ av köpare som de tidigare Golf-cabbarna. För att nya Golf Cabrio inte ska trampa Eos på tårna väntas den bli en cabriolet av klassiskt snitt. Tygsuffletten hämtas sannolikt från Audi A3 Cab och förlängs en aning för att passa den lite större Golfen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!