110615-nya-bmw-m5

Nya 560-hästars BMW M5 avslöjad!

De första bilderna av nya BMW M5 har nu läckt ut på nätet. Motorn blir som väntat en 4,4 liters V8 med dubbla turboaggregat.

BMW:s PR-avdelning är flitiga på att läcka bilder när det vankas nya bilar. Den här gången är det BMW M5 som läggs ut på internet innan den officiella premiären på Frankfurtmässan i september. 

 På utsidan känns bilen igen från M5-konceptet som visades i Shanghai som vi skrev om redan i april. Lite större luftintag fram, fyrdubbla avgasrör bak, större hjul och bromsar och en liten, liten spoiler bak är attribut som känns igen från tidigare generationer M5. 

 På motorfronten händer en del sedan förra modellen M5, i BMW-kretsar kallad E60. V10-motorn som hade en slagvolym på fem liter blir utbytt mot en 4,4 liters V8. Den nya motorn kommer få två turboaggregat som ökar effekten från gamla M5:ans 507 hästkrafter till 560. Vridmomentet förväntas landa på 680 newtonmeter från 1 500 varv i minuten hela vägen upp genom registret. Som växellåda väljer M-avdelningen att stoppa in en sjuväxlad låda med dubbelkoppling. Rykten berättar även om en manuell växellåda med sex lägen framåt. 

 Prestanda slipas också den från den förra M5, med en sprint till 100 från stillastående på 4,4 sekunder. Plockar man bort fartspärren som brukar slå till vid 250 km/h kan man accelerera i 55 km/h till innan fysiken tar över och M5 når sin toppfart.

 Nya BMW M5 kommer visas upp i en smygpremiär redan nu på Nürburgrings 24-timmarslopp den 23 juni, men världspremiären väntar BMW med till Frankfurtmässan i september.

 Priset uppskattas till 100 000 euro i tyska BMW-affärer, vilket betyder strax över 900 000 kronor om växelkurserna stannar på dagens nivå.

Uppdatering 16:05 – Nya bilder från BMW

BMW släppte på eftermiddagen ännu fler bilder på nya M5.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!