Audi A3 Cabriolet

Nya Audi A3 Cabriolet officiell – fakta och bilder

En av marknadens minsta men ändå rymligaste cabrioletmodeller kommer nu i ny version. Inför Frankfurtsalongen har Audi sågat bort plåttaket från A3 och sytt fast en tygsufflett.

Att även den senaste generationen av Audi A3 skulle lanseras i cabrioletutförande kommer som allt annat än en överraskning. A3 Cabriolet har en befäst position på marknaden som en av de till formatet minsta men ändå rymligaste och mest praktiska cabrioletmodellerna.

 Det kan sägas direkt att allt är som det brukar vara med A3 Cabriolet. Förfining i stället för förnyelse. Nya A3 Cabriolet bygger förstås på samma konstruktion som nya A3 och det innebär lite mer utrymme i bagage och baksäte. Bagageutrymmet i nya cabben rymmer 287 liter, jämfört med 260 liter för den gamla modellen.

 När tygtaket fälls, vilket görs på 18 sekunder i hastigheter upp till 50 km/h, lägger det sig i tre lager ovanpå bagageutrymmet för att inte inkräkta på detta. Taket har en bakruta i glas och standardfärgen är svart. I tillvalslisten kommer man att kunna kryssa för akustiksufflett som har ett tjockare och mer ljudisolerande skumlager och kan fås i färgerna svart, grått eller brunt.

 Nya A3 Cabriolet är på samma gång lättare och vridstyvare än föregångaren. Trots extra förstärkningar är karossen 30 kilo lättare än på gamla modellen, vilket delvis kan tillskrivas att motorhuv och vindruteram tillverkas i aluminium. Den totala viktbesparingen mot föregående modell är 50 kilo.

 Audi börjar sälja nya A3 Cabriolet under hösten, med leverans lagom till våren, och så gott som alla tillval och säkerhetssystem som finns till vanliga A3 finns även till cabrioleten. Vid lanseringen finns tre motorer tillgängliga. Priserna startar på 291 500 kronor för 1,4 TFSI med 140 hästkrafter, dyrast är 2,0 TDI med 150 hästkrafter som kostar från 298 500 kronor. Däremellan finns 1,8 TFSI och senare ansluter även 1,6 TDI med 110 hästkrafter och S3 med 300 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!