Nya Audi A3 – första bilden läckt!?

Många går otåligt och väntar på en ny generation Audi A3. Nuvarande är ju som bekant ganska ålderstigen. Om några veckor avtäcks nya A3 men redan nu avslöjas modellen via första läckta bilden. Eller?

Ska Audi visa upp nya generationen A3 jämte nya Audi RS4 Avant på bilsalongen i Genève nästa månad? Inget är egentligen bekräftat men mycket talar för det. Vad är det då vi i så fall kommer att få se där?

 Om man får tro den senaste bildläckan som vi kan se här ovan och som smög sig ut på nätet via tjeckiska autoforum.cz så är det en miniatyr av Audi A4 facelift som presenterades förra året.

 Men är bilden äkta? Det vet vi inte ännu men vad som kan ses som en bekräftelse på det är likheterna med den bil vi fick se i januari där någon snappade upp nya generationen vid Audis presentation av nya multimediasystemet till A3.

 Tydligaste nyheterna som vi ser på bilden är den kantigare single fram-grillen, de mer markerade strålkastarna med Audi-typiska lysdiodslingor.

 Det är tredörrarsversionen som visas på bilden och det är just den som kommer att visas upp i Genève. Något senare kommer en femdörrarsversion att presenteras, eller Sportback som man kallar det på ”audiska”. En sedanversion är också aktuell, en karossform vi redan fått smakprov på i form av ett koncept. Det var på Genèvesalongen för nästan exakt ett år sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!