060321_audi_bilsalong

Nya Audi A6 allroad till Stockholms bilsalong

Audi tar med sig en hel del saker till bilsalongen i Stockholm. Bl a kommer nya A6 allroad och dieselracern R10.

Så börjar vi närma oss Stockholms Bilsalong. Bara en månad efter spektakulära bilsalongen i Genève kommer de flesta biltillverkarna med nytt och gammalt och visar upp sig för svenska folket, en procedur som upprepas vart tredje år.

Audi är först med att meddela vad de kommer ha med sig till Stockholmsmässan i Älvsjö. Just Audi är väldigt bra uppdaterade sen förra mässan som var 2003. Faktum är att hela modellprogrammet är uppdaterat sen sist. På plats i Audimontern kommer du att kunna se bl a nya S8 och S6, båda med V10-motorer, A4 sport-quattro som vi skrev om förra veckan och största dragplåstret är nya A6 allroad Quattro som hade världspremiär på Genèvesalongen.

Sportbilsintresserade besökare kommer att kunna se nya dieselracern R10 som segrade i 12-timmars i Sebring i helgen. Även en A4 DTM, som Mattias Ekström rattar i DTM-mästerskapet, finns på plats.

– Bilsalongen är utan tvekan årets motorhändelse i Sverige, så det känns mycket bra att vi lyckats få hit så många nyheter som vi nu kan visa för den svenska publiken, säger Claes Jerveland, chef för Audi Sverige.

1 april öppnas dörrarna för allmänheten till Stockholms Bilsalong.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!