101105-nya audi a6

Nya Audi A6 smygvisad

Audi har gjort om en aning i sin fabrik i tyska Neckarsulm och passade då på att ta ett gruppfoto över bilarna som ska byggas där. En av de fem uppställda bilarna är första officiella bilden på nya Audi A6 vars tillverkning sätter igång väldigt snart.

Att det är nya generationen Audi A6 på bilden ovan är inte svårt att lista ut. Det är bara att läsa vad Audi skriver i sitt korta pressmeddelande, nämligen ”2010 är året för produktionsstart i Neckarsulm-fabriken. Vid sidan om Audi R8 Spyder, A8, A8 L och A7 Sportback är även tillverkningen av nya Audi A6 schemalagd att starta här i år”.

Tyvärr får vi inte se bilen rakt upp och ned utan Audi har valt att täcka över den med ett vitt skynke. Men med hjälp av bilderna nedan kan man ändå få grepp om formerna på Audis nya rival till BMW 5-serie, Mercedes E-klass, Saab 9-5 och Volvo S80.

Vi har tidigare sett spionbilder på nya A6 och då kunnat konstatera att stora delar av designen blir densamma som nya A7 Sportback men med en gnutta A8 i sig.

Nästa år är det dags för lansering av nya A6 som årsmodell 2012.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!