101129-nya audi a6 film

Nya Audi A6 smygvisas på film

En ny generation Audi A6 väntar runt hörnet och vi har redan sett den på bilspionbilder och på en officiell bild där Audi täckt över den med ett vitt lakan. Nu får vi se aningen mer av E-klass/5-serie-antagonisten, denna gång i ett kort filmklipp.

Det börjar nästan bli löjligt vad alla biltillverkare i god tid före lanseringen av en ny modell eller generation skickar ut så kallade ”teaserbilder” och ”teaserfilmer” som inte säger speciellt mycket. Allt är ett rent spel för att världen ska få upp ögonen för vad som komma skall och att förväntningar och spänning ska ligga på topp när det väl är dags för den stora avtäckningsdagen.

Men, men… nu fungerar världen som den gör och vi hänger med på tåget när nu Audi för andra gången på kort tid vill ge oss en superkort och diffus inblick i hur nya generationen A6 ser ut. Förra gången var i början av november då vi fick se fem Audi-modeller uppställda utanför företagets fabrik i Neckarsulm, en av dem – nämligen A6 – med ett skynke över sig.

I filmklippet som nu publicerats på Audi TV och som ni kan se här nedan får vi en 23 sekunder lång och suddig presentation av nya A6. Trots ”dålig fokus” får vi bland annat tydligt se sidobackspegelns form, den markanta skuldran och – det mest intressanta i filmen – bilens bakparti. Fyra sekunder in i klippet får vi nämligen se C-stolpens avslut mot bakluckan som avslutas mot ett bakljus som ser ut att vara en mix av dem som finns på A7 Sportback och nya A8. Även strålkastarna får vi se en bit av och här är det också A7 Sportback och A8 som har lånat ut sina linjer med vad som ser ut att vara den karaktäristiska böjen på lysdiodslingan. Detta bekräftar helt klart senaste tidens diskussioner om att A6 kommer att vara väldigt lik sina två storebröder.

Nya A6 ska börja tillverkas i Audis fabrik i Neckarsulm senare i år men världspremiär blir det inte förrän i mars nästa år och då på den stora bilsalongen i Genève.

Läs mer om nya Audi A6 via länkarna nedan.

Bilden ovan är inte nya A6 utan nya A8.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer