090722-audi-a8-teaser

Nya Audi A8 – första titten

Audis stora lyxlimpa A8 i sin nyaste form är i antågande, premiär väntas till senhösten. Nu visas de första bilderna som ger oss en glimt av A8 med sitt nya, arga tryne.

 Audis modelloffensiv fortsätter. A5 Sportback har precis visats och redan börjar Audi-folket pusha för nästa modellansering. Näst på tur står den senaste generationen A8 som nu gör sitt första blyga framträdande. Nya A8 har förstås testats rigoröst men spionfotograferna har haft svårt att hitta bilen utan kraftig maskering. Därför är mycket lite känt om de exteriöra nyheterna.

Bilden ovan visar nya A8 med Michael Dick, chef för teknisk utveckling på Audi, vid sin sida. Dessvärre gör det svarta skynket sitt jobb och döljer bilens former. Den Audi-typiska LED-rampen i strålkastarhusen är dock väl synlig och stämmer väl överens med de officiella skisser som tidigare visats. Det går också att ana en del skarpa veck i fronten, vilket skiljer sig från de Audi-modeller som visats under senare tid. Bilden som visar bilen bakifrån känns betydligt mer traditionell och den stora, välvda bakluckan får oss att tänka på första generationen A8.

Nya A8 genomgår just nu de sista testerna inför lanseringen som väntas ske sent i höst. Det ser inte ut som att Audi väljer Frankfurtsalongen för att premiärvisa A8. Tekniska detaljer lyser med sin frånvaro med vi vet trots allt att grundstommen blir en helt ny spaceframekonstruktion i aluminium som ska göra A8 lättare än konkurrenterna. Tillsammans med nyligen visade Jaguar XJ blir A8 förmodligen lättast i segmentet. Som vanligt när det gäller Audi A8 blir det en rad diesel- och bensinmotorer, både V6:or och V8:or. En eventuell S8 får troligtvis en uppdaterad och uppborrad version av V10-motorn med cirka 620 hästkrafter. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!