Nya Audi A8 masserar fötter

Rygg- och rumpmassage har man hört talas om i en bil, men fotmassage? Det är precis vad som finns i nya Audi A8 som har världspremiär nästa vecka.

Värk i fötterna efter en lång löprunda? Är du ägare av nya Audi A8 L, alltså modellversionen med extra lång hjulbas, och har privatchaufför kan du få dina sulor masserade per omgående. Nya A8, som har världspremiär nästa vecka, har nämligen en funktion som kallas för ”Relaxation seat”, det vill säga fotmassage inbyggd i framstolens sätesrygg. Men det gäller endast modellen med lång hjulbas. Som vi ser i filmen kan massagen ställas in i tre olika intensiteter.

Vi har redan sett nya A8 i form av olika detaljer i teaserbilder, bland annat de avancerade strålkastarna, bakljusen som förmodligen är av OLED-typ samt den nya, bredare grillen som ser ut att påminna den vi såg på prologue concept för nästan tre år sedan.

Audi säger inget om det, men med fotmassagen hoppas vi att det ingår något som dödar otrevlig lukt.

Nya A8 blir dessutom semiautonom och kan parkera på egen hand utan att någon förare ska behöva sitta bakom ratten. Bilen ska dessutom kunna vända helt utan någon som helst input från en mänsklig hjärna.

Du som ska gå och se nya Spider-Man-filmen på bio i morgon kommer att få se nya Audi A8 före oss andra.

Baksätepassagerarnas manöverpanel i mittarmstödet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!