Spionbild på nya Audi Q7. Foto: CarPix

Nya Audi Q7 blir dieselladdhybrid

Nästa år byts nuvarande Audi Q7 ut mot en ny generation och detaljerna om nya Q7 börjar redan sippra ut. Nu står det klart att nya Q7 blir VW-koncernens första, och Europas andra, laddhybrid med dieselmotor.

Det låter konstigt men Volvo V60 Plug-in Hybrid är faktiskt den enda bilen som säljs i Europa med en laddhybriddrivlina där förbränningsmotorn är en dieselmotor. Men det kommer den inte att vara ensam om så länge till. Någon gång under 2015 kommer Audi nämligen att lansera andra generationen Q7 och bland ett antal olika bensin- och dieselmotorer kommer det även att finnas ett laddhybridalternativ med en dieselmotor, uppger källor till Automotive News Europe.

Q7 blir då först ut i hela VW-koncernen med en sådan drivlina och A8 lär inte komma långt efter. Audis utvecklingschef Ulrich Hackenberg har tidigare uttalat sin önskan om att Audi ska sprinta förbi närmaste konkurrenterna BMW och Mercedes och bli först med en dieselladdhybrid, vilken enligt Hackenberg ska kombinera Audis välkända 3,0-liters V6-diesel med en elmotor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!