Nya Audi R8 avslöjad!?

Om några veckor är det premiärdags för nya Audi R8 nere i Genève, men redan nu verkar Ingolstadts nya supersportbil ha avslöjats.

När Audi visade upp R8 för nio år sedan (tänk vad tiden går fort) föll stora delar av världen pladask. Få gånger har vi haft ett så pass långt lämmeltåg av bilar efter oss som vi hade vid första testet av R8 2007. Alla var intresserade, gammal som ung, tjejer och killar, bilintresserade och icke bilintresserade.

Sedan R8 kom har det hänt mycket på supersportbilsfronten och Audi måste nu förnya sig. Något man också gör i och med nya generationen R8 som ska visas upp på bilsalongen i Genève om bara några få veckor. Bilen har vi redan sett i form av spionbilder, men exakt vilket utseende den tänker uppvisa har varit höljt i dunkel – till i dag.

Bilden ovan lades nyligen ut på Instagram av användaren Dreboog som säger sig att kommit över den från en källa inom Audi. Om den är äkta kan vi alltså inte säkerställa, men nog ser det verkligt ut.

Det första som slår oss när vi tittar på bilden är fronten. Hårdare och rakare linjer, inte minst på luftintag, grill och strålkastare. Det är helt i enlighet med Audis senaste designtema som vi främst har sett på nya TT.

Det andra som slår oss är att nya R8 saknar sidebladesen (för att använda oss av svengelska, på svenska säger vi sidobladen). Dessa var omdiskuterade på första generationen med kändes nydanande under första åren. Hur som helst gav de bilen mycket karaktär. Dessa är alltså borta.

Om bilden är äkta återstår det för oss att se hur bilen ser ut från sidan och bakifrån samt – inte minst – vilka motorer Audi trycks ned bakom kupéutrymmet. Nya R8, som är syskonbil till Lamborghini Huracán LP 610-4, kommer sannolikt att ha en V8-motor som instegsversion. Kanske samma maskin som finns i RS6 Avant. En V10-motor kan också vara aktuell, i så fall i toppversionen. Fyrhjulsdrift, quattro, blir det för hela slanten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!