Nya Audi R8 V10 plus – tre snabba från provkörningen

Redaktionschef Marcus Engström är vår nya globetrotter. Nu befinner han sig i Portugal där han kramar hårt runt rattkransen i nya Audi R8 plus. Vi ringer och kontrollerar så att han håller sig på banan.

Var i Portugal är du?

– Nyss anlänt till Autódromo Internacional do Algarve vid Portimão. Nu ska nya R8 plus få bekänna färg på bana.

Men du har kört den på vanlig väg?

– Absolut. Bra bil har blivit ännu bättre, skarpare och krispigare, precis som utseendet. Det bådar väldigt gott inför bankörningen som sätter igång så fort vi har lagt på. Sugmotor på 610 hästkrafter, jag gillar det. Samma maskin som i Huracán men får inga Lamborghini-vibbar alls av R8. Låter fantastiskt och accelerationen är det inget fel på, 3,2 sekunder till 100 km/h. Finns en 540-hästarsversion också, utan plus, men den har jag inte kört ännu.

Vad kostar kalaset?

– Nu ropar de här, det är dags att rulla ut på banan. Vi hörs...

Hela provkörningsrapporten med Marcus och nya R8 hittar du i kommande nummer av Teknikens Värld. Där bjuds du på alla fakta och allt annat som är bra att ha koll på.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!