Nya Audi RS4 får e-turbo

Färska uppgifter om kommande Audi RS4 tyder på att den kommer få elassisterad turbo.

Audis tekniska chef Ulrich Hackenberg har bekräftat att kommande Audi S4 kommer att få en V6:a som levererar ”över 350 hästkrafter”. Han delade även med sig om vissa detaljer angående värstingen RS4.

Troligtvis kommer det att tappa två cylindrar och drivas av en 3,0-liters V6:a som kommer att få extra skjuts med hjälp av en elektroniskt assisterad turbo, en på Audi-språk så kallad e-turbo. Enligt Hackenberg kommer den inte bli lika effektstark som huvudkonkurrenten Mercedes-AMG C63 ”på grund av att den har åtta cylindrar”.

Troligtvis hamnar dock effektsiffran för RS4 på omkring 480 hästkrafter. Än så länge är det inte klart när S4 eller RS4 kommer att visas upp officiellt, men rykten tyder på att vi kan få se S4 så snart som i september. RS4 får vi troligen vänta på lite längre. Dock inte allt för länge då Heinz Hollerweger, chef för Audis quattro-avdelning, redan sagt att RS4 kommer att lanseras relativt tidigt i generationscykeln.

Tills dess får vi nöja oss med standardversionen som presenterades för en tid sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!