Nya Audi RS6 Avant visar sig litegrann

Nya Audi RS6 Avant täcks av i höst men visas för fantaster strax före det. Här är dock en första officiell bild på prestandabilen.

Att det kommer en ny Audi RS6 Avant är ingen hemlighet. I våras kunde vi visa vår spionfotografs bilder på bilen när den testades på Nürburgring. Nu har Audi själva släppt en bild på kommande RS6 Avant – den ovan.

Bilden visar inte mycket mer än en del av lampgeometrin baktill och ska ha ploppat upp i flödet på Audis tyska Facebooksida. Bilen kommer täckas av under höstens bilsalong i Frankfurt men smygvisas för medlemmar i Audi Sport drivers club i märkets filial Audi City Berlin på Kurfürstendamm i den tyska huvudstaden.

RS-emblemet fyller 25 år. Foto: Audi

Vad som finns under huven spekuleras det livligt om. Det mesta pekar dock en V8:a av typen EA825, samma som hos koncernkollegorna Porsche Panamera Turbo och Lamborghini Urus och som hos Audin räknas ge omkring 600 hästkrafter för att matcha konkurrenterna Mercedes-AMG E63 S Kombi och BMW M5, som dock inte finns i kombiutförande.

RS-emblemet debuterade 1994 med RS 2 Avant och fyller således 25 år i år och 25 modeller har lanserats genom åren. Under 2019 ska sex RS-modeller hinna presenteras – de du ser på den skumma bilden nedan.

Foto: Audi

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!