Audi S3

Nya Audi S3 med 280 hk visas nästa månad?

En stor bilsalong stundar och med den kommer en lång rad nyheter – och rykten. Hetast av sistnämnda typen är förmodligen nya generationen Audi S3.

Nya Audi A3 presenterades för snart ett år sedan på Frankfurtsalongen. I år är det lugnt i Frankfurt då utställningen dragit till kärlekens huvudstad Paris. Där ska Audi visa upp A3 Sportback men enligt ihärdiga rykten som tog form via brittiska Autocar ska även den sportiga A34-versionen S3 visas upp för fransmän och andra.

 Att en ny Audi S3 är på gång vet vi med tanke på de spionbilder som kommit in till oss under våren. S3:an har synts till nere i Österrike flertalet gånger. Men om det rimmar med salongspremiär i Paris vet vi inte, det återstår helt enkelt att se.

 Nya S3 sägs få en TFSI-motor på två liter jämnt och 280 hästkrafter, alltså 15 mer än i dagens S3. 0-100 km/h lär kunna kapas med ett par tiondelar jämfört med de 5,5 sekunder som S3 gör i dag.

 Om en månad vet vi om ryktet var sant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr